GEBOUWBEHEER » GEBOUWBEVEILIGING » BEDRIJFSVEILIGHEID » BRANDSLANGHASPEL » LEGIONELLA BRANDSLANGHASPEL

LEGIONELLA BRANDSLANGHASPEL


Legionella brandslanghaspel?  Bedrijven die een verhoogd risico op legionella besmetting lopen zijn door de Inspectie Leefomgeving en Transport aangewezen om expliciet legionella controles uit te laten voeren. U kunt dan denken aan hotels, campings, zwembaden, bed and breakfast, zorginstellingen en ziekenhuizen. Deze bedrijven zijn verplicht om twee keer per jaar de legionella controle uit te laten voeren. Legionella controle houdt in dat er op vooraf gestelde momenten jaarlijks drinkwater kwaliteit monsters vanuit tappunten afgenomen worden.


Legionella beheer houdt in dat de uitslagen vanuit de watermonster afname in het logboek worden geregistreerd en aan worden toegelicht. De juiste legionellapreventie zorgt er voor dat de legionella bacterie niet binnen uw drinkwaterleiding en andere waterinstallaties in uw gebouw(en) groeit. Legionella preventie kunt u tevens op verschillende manieren uitvoeren. Ultrafiltratie is een wijze van legionellapreventie. Ultrafiltratie geeft de mogelijkheid om de watertemperatuur te reduceren en u hoeft de waterleidingen zelfs niet meer preventief door te spoelen. Dit kan u hele flinke besparingen opleveren. Wanneer legionella preventie goed wordt uitgevoerd is uw gebouw legionella veilig. Het is mede voor legionellapreventie verplicht om onderhoud aan brandhaspels jaarlijks te laten uitvoeren.


Een manier van legionella preventie is preventief spoelen. Is er in het drinkwater legionella aangetroffen dan moet de legionella bacterie verwijdert worden. De legionella bacterie verwijderen kan op diverse manieren. Thermische reiniging is het met heet water boven 60 graden Celsius doden van de legionella bacterie. Is er in het drinkwater legionella aangetroffen dan moet de legionella bacterie verwijdert worden. De legionella bacterie verwijderen kan op diverse manieren. Legionella overleeft een temperatuur boven 60 graden Celsius niet. Met de chemische reiniging worden er chemicaliën in het waterleiding netwerk gebracht.  Deze chemicaliën doden de legionella bacterie. Hierna worden de waterleidingen doorgespoeld en worden controles verricht om vast te stellen dat de waterleidingen vrij zijn van chemicaliën.


Legionella controle uitvoeren? Neem gerust contact op.

 

 

 

 


18 stemmen