GEBOUWBEHEER » GEBOUWBEVEILIGING » BEDRIJFSVEILIGHEID » BLUSDEKEN BEDRIJFSKEUKEN

BLUSDEKEN BEDRIJFSKEUKEN


Waarom blusdeken kopen? Sprayblussers zijn veiliger. Bij kopen blusdeken voor bedrijfskeuken is de grootte van de blusdeken van groot belang. Een brandblusdeken dient aan de norm 1869:1997 te voldoen. Behalve een brandblusdeken in de keuken op te hangen luidt ons advies om ook een erkende olie en vet brandblusser in de keuken van uw bedrijf of huis op te hangen. Een erkende brandblusdeken is behalve voor blussen van een brandende frituurpan ook geschikt voor doven van in brand staande kleding. Webwinkel sprayblussers en brandblussers voor keukens kopen. 


In een keuken is het risico op brand meestal het grootst. Hier komt de blusdeken tot zijn recht. De blusdeken hangt u aan de muur of aan binnenkant van een keukenkast of voorraadkast. Bij brand trekt u de brandblusdeken uit de ergonomische houder en bedekt de brand. Zodra een blusdeken over een brandende frituurpan of andere vet- of oliebrand ligt laat deze dan 30 minuten liggen. Dit om te voorkomen dat er toch nieuwe zuurstof bij de brandende vloeistof kan komen. Wanneer de temperatuur van de vloeistof nog hoog is en zich nog (na)bij de zelfontbranding temperatuur bevindt dan is er kans dat de brand uit zichzelf herontsteekt. Het is voor uw eigen veiligheid van groot belang om niet te snel te gaan kijken of de brand onder de blusdeken al uit is. Een vlam in de pan ontstaat doordat bakolie of bakvet oververhit raakt. Ook kan het zijn dat er te weinig vet of bakolie in de pan zit.  Ook kan het zijn dat de temperatuurbeveiliging van een friteuse defect is. Schakel bij brand in de keuken de warmtebron en afzuigkap uit. Blus een brandende frituurpan met vet of olie nooit met water. Hierdoor ontstaat een explosieve steekvlam.


Brandblussers bedrijfskeuken kopen? Neem gerust contact op.