COMPUTERRUIMTE ADVIES


Een computerruimte optimaliseren is maatwerk. Door de computerruimte en gehele infrastructuur periodiek te laten controleren wordt het risico op interrupties in de toekomst geminimaliseerd. Onze adviseurs voeren dagelijks bij bedrijven en instellingen de ICT-scan uit. De ICT-scan omvat een inventarisatie van de status van uw computerruimte waarbij alle disciplines aan bod komen. U streeft voor deze bedrijfskritische omgeving naar de meest optimale continuïteitsbeveiliging tegen een verantwoorde investering. Investeren in de computerruimte doet u immers niet dagelijks. Met fabrikanten als onze partners wordt uw computerruimte toekomstbestendig ontworpen. Zijn er binnen uw organisatie plannen voor het bouwen of optimaliseren van de computerruimte?


Brandblusser computerruimte kopen? Brandblussers voor computerruimten om bij brand verlies van data en kostbare ICT systemen te beperken. Bij BlusPunt de beste brandblussers voor computerruimtes! Voordelig, betrouwbaar en behalve in uw computerruimte ook geschikt voor datacenters. Voor het voorkomen van hotspots in computerruimten is de juiste wijze van computerruimte koeling enorm  belangrijk. De enorme computers uit het verleden zijn vervangen door compacte servers met high-density vermogens. Dit kan per m2 tot warmteophoping en brandgevaar in serverkasten in computerruimten leiden. 24/7 online beschikbaarheid van de computerruimte infrastructuur evolueert naar steeds kritischer beschikbaarheidsniveau. Beste brandblusser computerruimte, datacenter, serverruimte en overige technische ruimten in bedrijfsgebouwen bij BlusPunt Brandblussers in de webshop voordelig online kopen.


UPTIME vs DOWNTIME

ICT uptime van 99,99 % brengt een downtime tot 53 minuten per jaar. 99,9999 % een downtime tot 32 seconden per jaar. Brand is de dreiging voor iedere serverruimte. Beheerders van serverruimten zijn zich van dit gevaar bewust want vrijwel alle serverruimten worden met (aspiratie) rookdetectie systemen en automatische blusinstallaties uitgerust. Wat men zich vaak niet realiseert is dat slechts 30% van alle branden in gebouwen ontstaat in de serverruimte zelf. Echter 70% van de branden komt van buiten de serverruimte. De room in room serverruimte is in twee versies verkrijgbaar. Namelijk in 90 of 60 minuten brandwerendheid. Naast bescherming tegen brand dient een serverruimte vooral beschermd te worden tegen te hoog oplopende temperaturen. Bij brand in een gebouw loopt de omgevingstemperatuur buiten de serverruimte snel op tot circa 1100 graden terwijl informatiedragers in de serverruimte temperaturen boven de 50 graden niet kunnen verdragen. Voorkomen dus...! dat een brand uw serverruimte bereikt. Eén ding is erger dan brand, en dat is bluswater.


ADVIES COMPUTERRUIMTE

Voor het opstellen van een nieuwe footprint van de computerruimte zijn onze adviseurs u dagelijks van dienst. Van ontwerp tot en met de oplevering. Om een computerruimte te ontwerpen worden de beschikbaarheid eisen en wensen bepaald en in een maatwerk kostenoverzicht omgezet. De beschikbaarheid eisen van een computerruimte met technische installaties en serverapparatuur verschillen per organisatie. Hiervoor zijn TIER-klassen categorieën ontwikkeld. TIER klasse IV biedt het hoogte beschikbaarheidsniveau doordat veel zaken als koeling, power en bekabeling redundant worden uitgevoerd.


ADVIES COMPUTERRUIMTE ?