GEBOUWBEHEER » COMPUTERRUIMTE

COMPUTERRUIMTE BEVEILIGEN


Een computerruimte beveiligen is maatwerk. Door uw ICT en netwerk infrastructuur onder te brengen in deze brandwerende en hittewerende, rook- en waterdichte computerruimte stelt u de continuïteit van uw ICT organisatie nog meer zeker. U streeft voor uw ICT bedrijfsprocessen naar de meest optimale continuïteitsbeveiliging tegen een verantwoorde investering..! Investeren in ICT beveiliging doet u niet dagelijks. Met fabrikanten als partners worden computerruimten, op de toekomst voorbereid, ingericht.


ICT uptime van 99,99 % brengt een downtime tot 53 minuten per jaar. 99,9999 % een downtime tot 32 seconden per jaar. Brand is de dreiging voor iedere serverruimte. Beheerders van serverruimten zijn zich van dit gevaar bewust want vrijwel alle serverruimten worden met (aspiratie) rookdetectie systemen en automatische blusinstallaties uitgerust. Wat men zich vaak niet realiseert is dat slechts 30% van alle branden in gebouwen ontstaat in de serverruimte zelf. Echter 70% van de branden komt van buiten de serverruimte. De room in room serverruimte is in twee versies verkrijgbaar. Namelijk in 90 of 60 minuten brandwerendheid. Naast bescherming tegen brand dient een serverruimte vooral beschermd te worden tegen te hoog oplopende temperaturen. Bij brand in een gebouw loopt de omgevingstemperatuur buiten de serverruimte snel op tot circa 1100 graden terwijl informatiedragers in de serverruimte temperaturen boven de 50 graden niet kunnen verdragen. Voorkomen dus...! dat een brand uw serverruimte bereikt. Eén ding is erger dan brand, en dat is de brandweer. Schade door bluswater is vaak groter dan de brandschade zelf. Duizenden liters water worden ingezet tijdens de strijd tegen de brand. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen de kantine of de serverruimte waar het voortbestaan van uw bedrijf ligt opgeslagen. Rook bevat schadelijke bestanddelen die ICT apparatuur aantast. 1 kilo verbrand PVC veroorzaakt maar liefst 5800m3 agressieve rook die uw ICT apparatuur onherstelbaar zal beschadigen.


Het modulaire wanden en vloerenconcept wordt als maatwerk ontworpen. Net als de toegangsdeur en overdrukrooster welke volledig op elkaar worden afgestemd. Het uitgangspunt bij dit ontwerp was de eis dat de deur en het overdrukluik niet de zwakke plekken mogen zijn en dus dezelfde bescherming dienen te bieden als de bouwkundige ruimte zelf.  Wij bieden een overdrukluik dat dezelfde hoge bescherming biedt aan uw kostbare IT omgeving als de wanden van de room in room. Het overdrukluik is een actieve component in combinatie met het gasblussysteem. Met het overdrukluik beschikt u over een waterdichte en rook werende oplossing voor het afblazen van overdruk welke ontstaat bij gasblussing. Na het bouwen van de serverruimte wordt de room in room serverruimte indien nodig door een onafhankelijke instantie gecertificeerd waarbij brandvoortplanting en integriteit de criteria in deze test zijn. Een standaard uitgevoerde serverruimte van ongeveer 50m2 is in enkele werkdagen gereed. Naast snelle realisatie beschikt de ruimte over alle eigenschappen die noodzakelijk zijn voor een functionele serverruimte. Toepassingen van room-in-room concepten zijn te vinden in: MKB, ISP, bouw, industrie, cleanrooms archieven, musea, food, media, datacenters en procesindustrie. Heeft u vragen over de room in room computerruimte? Neem gerust even contact op.


In de webshop verschillende soorten brandblussers zoals draagbare brandblussers en onderhoudsvrije automatische-brandblussers die zichzelf automatisch activeren bij het bereiken van een te hoge temperatuur grenswaarde. Ook informeren wij u graag over de verschillende automatische-blussystemen.


Brandblusser computerruimte kopen? Neem gerust contact op.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb