BRANDWERENDE ROLDEUR


Een brandwerende roldeur dient om brandoverslag naar alle naastgelegen ruimten te voorkomen..! Brandwerende roldeuren zijn in verschillende soorten te koop. Ook zijn er brandwerende roldeuren welke over rails lopen. De rail waaraan de deur hangt, loopt licht af in de sluitrichting. De roldeur wordt door middel van een kleefmagneet op zijn plaats gehouden. Wanneer er brand of stroomuitval is wordt de kleefmagneet ontgrendeld en rolt de deur dicht door het eigen gewicht. Met de over rails lopende brandwerende roldeuren is het mogelijk om een grote oppervlakte af te sluiten. Na het dichtschuiven wordt de roldeur in het aanslagprofiel opgevangen. Dit zorgt gelijk voor een rook- en vlamdichte afsluiting. Het is mogelijk om een brandwerende loopdeur in de brandwerende rol deur te maken welke bij brand als vluchtweg kan dienen. Op de foto links ziet u een brandwerend rolscherm.


De plaatsing van brandwerende roldeuren deur is aan regels gebonden. Na plaatsing van de brandwerende roldeur is het niet toegestaan om even wat aanpassingen te doen aan de roldeur. Wanneer er onkundige aanpassingen worden gedaan is het mogelijk dat het testrapport van de brandwerende roldeur ongeldig wordt verklaard. Dit kan na een brand grote gevolgen hebben. Niet enkel omdat de brandwerende roldeur door de gedane aanpassingen niet goed heeft functioneert. Ook omdat uw verzekeringsmaatschappij zou kunnen besluiten om ontstane schade niet uit te betalen. Aanpassing van brandwerende roldeuren dienen door gespecialiseerde bedrijven te worden verricht zodat de roldeur altijd aan de geldende regels voldoet.


Brandpreventie computerruimte. De brandpreventie in gebouwen geeft aanwezige personen de tijd en dus ook de gelegenheid om het gebouw zo snel en ook zo veilig mogelijk te verlaten. In een bedrijfsgebouw bevindt zich ook de centrale computerruimte. Ook wel serverruimte of ICT ruimte genoemd. Bijna net zo belangrijk als het in veiligheid brengen van personen is het veilig stellen van data en data informatiedragers. Dit is van essentieel belang voor het voortbestaan van iedere onderneming. Wij bieden u de room-in-room computerruimte welke met de brandwerende panelen ( 60 minuten of tot zelfs 90 minuten ) uitgevoerd wordt. Zo stelt u de ICT en netwerk infrastructuur met deze brandwerende, hittewerende, rookdichte en waterdichte panelen in de ICT ruimten nog meer veilig.


Brandblussers bedrijfsgebouw of computerruimte kopen? Neem gerust contact op.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb