ADVIES GEBOUWBEVEILIGINGSYSTEMEN & PRODUCTOPLOSSINGEN > Tel. +31(0)85-1304730

GEBOUWBEHEER » COMPUTERRUIMTE » BLUSSYSTEMEN SERVERRUIMTE

BLUSSYSTEMEN SERVERRUIMTE


Automatische blussystemen voor serverruimten met verschillende blusgassen. Voor het bepalen van het meest voor uw serverruimte of datacenter geschikte blussysteem of blussers moet er een inventarisatie worden gemaakt. Zijn er bijv. in de ruimte een verlaagd plafond, verhoogde computervloer, enz. aanwezig? Wij hebben onderstaand de meest geschikte automatische blussystemen voor serverruimten vermeldt.


Kastblussysteem serverkast. In vergelijking tot ruimteblussystemen zijn kastblussystemen een stuk voordeliger en zeer effectief. In serverkasten of andere elektrische apparatuur bevattende kasten is het van groot belang dat er met het juiste blusmiddel, dat weinig tot geen schade veroorzaakt, wordt geblust. De automatische brandblusser in de serverkast bevat onschadelijk blusgas en is in vergelijking tot andere automatische brandblussers de beste blusser in serverkasten. Blussysteem toepasbaar op alle soorten en maten kasten. PLC, INFRA, ICT kasten, enz. Verkrijgbaar in vier verschillende m3 inhoud volumes waarbij prijzen t.o.v. andere kastblussystemen sterk concurrerend zijn. De blusser werkt zonder 230V, tussenkomst van personen en is onderhoudsvrij.


NOVEC BLUSSYSTEEM - novec 1230 blusgas breekt een vlam binnen 10 seconden af, blusdruk circa 25 bar. Duurzaam zeer effectief (kastblusgassysteem voor bemande en onbemande serverruimten. Tijdens automatische brandblussing blijft het zuurstofpercentage in de serverruimte circa 19%. Novec blusgas blijft slechts vijf dagen in de atmosfeer, geen residu. Een serverruimte is meestal voldoende stof- en luchtdicht. Dit is bij gasblussing in een serverruimte van groot belang omdat voor eventuele certificering vereist is dat ieder type blusgas tenminste 10 minuten in een serverruimte stand moet houden. Novec blusgas blust d.m.v. het negatief katalytische principe. Dit houdt in een zuurstof onttrekkende werking aan de brand waardoor een brand in zichzelf dooft. Novec blusgas is zeer geschikt in serverruimten. Brandblusser kopen?


OBJECTBLUSSYSTEEM - Sommige bedrijven hebben in de praktijk al eens een automatische brandblussing met een automatisch werkend ruimteblussysteem ondervonden waar de nodige schade is veroorzaakt (wanden ontzet, plafonds naar beneden). Wanneer de eis wordt gesteld dat branddetectie en automatische blussing in serverracks, patchkasten, servers of ander ICT component dient te geschieden dan is dit superieure ICT blussysteem een uitkomst. Levering met zeer gebruiksvriendelijke remote uitleesbare software waarin u de fysieke indeling van uw serverruimte op uw PC terugziet. Meldingen (warning - alarm) zijn via email, SMS en gebouwbeheersysteem mogelijk. Er wordt alleen geblust waarnodig, desnoods meerdere keren. Spanning afschakeling (ook redundante voedingen) behoort ook tot de vele mogelijkheden. Blusgas: gasvormig stikstof.


FM200 BLUSSYSTEEM- In serverruimten het meest toegepaste ruimteblussysteem. Breekt net als bij novec blussystemen de brand binnen 10 seconden af, blusdruk circa 25 bar. Efficiënt blussysteem voor (on)bemande serverruimten. Na activatie blijft de ruimtelijke zuurstofgraad circa 19%. Het blusgas blijft 36 jaar in de atmosfeer, geen residuen. Een serverruimte is meestal voldoende stofdicht en luchtdicht. Dit is bij het blussen met blusgas in serverruimten van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder blusgas tenminste gedurende 10 minuten in de computerruimte stand houdt. FM200 heeft als blussende werking het negatieve katalytische blusprincipe. Dit is een volledig zuurstof onttrekkende en vlamafbrekende werking waardoor een brand in een serverruimte of een datacenter in zichzelf dooft. FM200 blusgas is zeer geschikt voor het tegen brand beveiligen van serverruimten.


ARGON BLUSSYSTEEM - Worden in zowel serverruimten als datacenters toegepast. Argon blusgas is een zeer voordelig blusgas en veroorzaakt geen ozonafbraak of broeikaseffect. Argon blusgas wordt onder een hogedruk van 60 bar binnen 60 seconden in de serverruimte afgeblazen. Bij Argon blussystemen moet rekening worden gehouden met grote opbouw van overdruk door het inbrengen van het Argon blusgas. Om teveel overdruk in een serverruimte of datacenter te voorkomen zijn er overdrukluiken ontwikkeld. Argon of ook wel IG55 genoemd wordt in 2 meter hoge bluscilinders onder 200 bar opgeslagen en via het reduceerventiel tot 60 bar gereduceerd. Argon serverruimte blussystemen vergen nogal wat bouwkundige aanpassingen. Verlaagde plafonds, wanden en beglazing moeten verstevigd worden. Het benodigde volume Argon blusgas wordt in m3 berekend en in gasvorm in cilinderbanken opgeslagen. Met Argon verliest u meer dure ICT m2 dan bij FM200 of NOVEC blussystemen.


Overdrukluik dat dezelfde hoge bescherming biedt aan uw kostbare ICT omgeving biedt als de wanden van een ICT security room in room concept. Een overdrukluik is een actieve component in combinatie met een automatisch gasblussysteem. Door middel van een drukschakelaar wordt het overdrukluik automatisch opengestuurd zodra er blussing plaatsvindt. Met het blussysteem overdrukluik beschikt u over een waterdichte rookwerende en bouwkundige productoplossing voor het afblazen van overdruk.


Offerte blussysteem of brandblusser kopen computerruimte? Neem gerust contact op.

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb