GEBOUWBEHEER » GEBOUWBEVEILIGING » BEDRIJFSVEILIGHEID » BRANDBLUSSER BEDRIJFSHAL

BRANDBLUSSER BEDRIJFSHAL | BEDRIJFSRUIMTEN


Brandblusser bedrijfshal. Brandblussers in bedrijfshallen zijn van groot belang. De juiste brandblussers in bedrijfshallen zijn handig om brand in de bedrijfshal en op bedrijfsterrein te blussen. Vanaf het bedrijfsterrein vormt de bedrijfshal een van de eerste binnenkomsten in een bedrijf. Nabij de magazijndeur hangt de vluchtweg plattegrond met daarop alle in de bedrijfshal en in het gebouw aanwezige blusmiddelen. De voorgeschreven brandblussers voor in bedrijfshallen zijn zes liter schuimblussers, zes kg poederblussers en de sprayblusser voor bedrijven. Groot voordeel van deze erkende sprayblusser is dat deze geen onderhoud of keuring behoeft. Sprayblussers vergen geen onderhoudkosten.


Voor kantoorruimte bedrijfshallen geschikte sprayblussers zijn lichtgewicht brandblussers met nagenoeg eenzelfde blusduur als de 6 liter zware traditionele schuimblussers. Andere brandblussers in bedrijfshal, kantoor of gebouwen zijn nodig als er als gevolg van het gebruik van een ruimte een situatie is waar water als blusmiddel voor de persoonlijke veiligheid te gevaarlijk is ( bijv. elektrocutiegevaar ). Met sprayblussers bespaart u flink op het keuren van uw brandblussers. In de blusmiddelen webwinkel kunt u eenvoudig deze ook voor gebruik op elektra geschikte brandblusser bestellen.


Brandslanghaspel bedrijfshalMet brandslanghaspels in bedrijfshallen van bedrijven is altijd een onbeperkte voorraad aan bluswater voorhanden. Een brandslanghaspel wordt volgens ontwerpnorm EN-671-1 geproduceerd. Wanneer moet een brandslanghaspel onderhouden worden? De onderhoud frequentie van brandslanghaspels is jaarlijks en wettelijk verplicht conform onderhoudsnorm NEN671-3. Een brandslanghaspel dient net als een draagbare brandblusser om een beginbrand in bedrijfshallen van gebouwen tijdig te kunnen bestrijden totdat de brandweer arriveert. Met een brandslanghaspel in de heeft u een behoorlijk groot bereik. Hierbij mag u rekening houden met de worplengte van de waterstraal welke 5 meter bedraagt. Een 20 meter brandslanghaspel telt in de projectie in gebouwen voor in totaal 25 meter bereik. 


Schuimblusser bedrijfshal. De 6 liter schuimblusser is ook een prima brandblusser voor in bedrijfshallen van bedrijven. Een schuimblusser geeft weinig tot geen nevenschade. Door de speciale vernevelende werking van de sproeikop werkt de sproeistraal niet elektrisch geleidend. Het schuimblusmiddel heeft een groot afdekkend en koelend effect op brandend papier, hout en textiel. Een schuimblusser is de beste brandblusser in magazijn, gebouw, kantoorruimte, trappenhuis entree. De Overheid vereist brandblussers met een minimum inhoud van 6-liter-schuim of 6-kilogram-poeder in gebouwen verplicht. Poederblussers raden wij u voor brandpreventie in gebouwen af. Mits er bewust voor poederblussers wordt gekozen. Een 6 liter schuimblusser is bijzonder geschikt voor brandpreventie in ieder gebouw of inpandige ruimte waar het niet vriest. Schuimblussers zijn bedoeld voor het blussen van beginbranden in gebouwen in de brandklassen A en B. 


Brandblusser voor ruimten en omgevingen waar het kan vriezen. Een poederblusser is geschikt voor gebruik binnen temperaturen van -30 tot + 60 graden. Universeel inzetbaar voor gebruik op brandklasse ABC branden, in het bijzonder op brandstof (o.a. benzine branden. Met een poederblusser met een inhoud 6-kilogram-poeder voldoet u prima aan de voor de basis brandbeveiliging vereiste brandblusser regelgeving op bedrijfsterreinen en in bedrijfsruimten waar het kan vriezen. Het blussen van onder spanning staande elektrische apparatuur geschiedt zonder gevaar. U komt niet onder stroom te staan. Houdt er rekening mee dat bij het blussen met poederblussers dat er wel nevenschade zal ontstaan en dat het zicht op vluchtwegen volledig wordt weggenomen. 


Koolzuurgas brandblusser. Een koolzuurgas brandblusser is ontworpen om zonder gevaar voor elektrocutie of blusschade op in brand staande  machineapparatuur in productieprocessen en magazijninstallaties te blussen. Welke koolzuurgas brandblusser? Koolzuurgas brandblussers kunt u kopen met 2 kilo en 5 kilo inhoud. De 2 kg koolzuurgasblusser met 34B blusrating is geschikt voor het blussen van een kleine elektriciteitsbrand in een kantoorruimte. De 5 kg koolzuurgasblusser heeft een blusrating van 89B en is geschikt om grote elektriciteitsbranden in machines, besturingskast, groepenkast, computerruimte te blussen. Koolzuurgasblussers behoren niet tot de door de overheid wettelijke vereiste brandbeveiliging eenheden in gebouwen echter gelden voor bedrijven als aanvullende brandblusmiddelen. Vragen brandblusser regelgeving en eisen in gebouwen? Neem gerust contact op.


Het staat een eigenaar, huurder of bezitter van een gebouw vrij om brandblussers meer dan 1x per jaar te onderhouden. Brandslanghaspels dienen volgens voorschrift minstens eenmaal per jaar te worden onderhouden en gekeurd. Blusmiddelen offerte onderhoud of offerte nieuwe brandblussers bedrijfshal? 


Brandblussers bedrijfshal? Neem gerust contact op.