BRANDBLUSSER ENTREE GEBOUWEN | BEDRIJFSGEBOUWEN


Brandblusser entree. Een brandblusser in gebouw entree is essentieel. Het ophangen van een brandblusser in een entree is zeer handig om een brand op het parkeerterrein te blussen. Bij binnenkomst in een bedrijf vormt de entree of hal de eerste binnenkomst. In de entree hangt ook de vluchtweg plattegrond met daarop alle in het gebouw aanwezige blusmiddelen. Niet in elke entree van een gebouw is een brandslanghaspel aanwezig. In deze situatie is het handig om een brandblusser in de entree of hal te hangen. Voorgeschreven brandblussers in gebouwen zijn de 6-liter schuimblusser, 6-kg poederblusser en aanvullend de sprayblusser voor kantoorruimten. Voordeel van sprayblussers is dat deze geen onderhoud behoeven.


De sprayblusser is een lichtgewicht brandblusser met nagenoeg dezelfde blusduur als een 6 liter traditionele schuimblusser. Andere brandblussers in gebouwen, kantoorruimte of kantoorpand zijn nodig als er als gevolg van het gebruik van een kantoor een situatie is waar water als blusmiddel voor de persoonlijke veiligheid te gevaarlijk is ( elektrocutiegevaar ). Met sprayblussers bespaart u op het keuren van brandblussers. In de blusmiddelen webwinkel eenvoudig brandblusser bestellen.


Brandslanghaspel entreeMet een brandslanghaspel in de entree van bedrijven is er altijd een onbeperkte voorraad aan bluswater voorhanden. Een brandslanghaspel wordt volgens ontwerpnorm EN-671-1 geproduceerd. Wanneer moet een vaste brandslanghaspel onderhouden worden? De onderhoud frequentie van brandslanghaspels is jaarlijks en wettelijk verplicht conform onderhoudsnorm NEN671-3. Een brandslanghaspel dient net als een draagbare brandblusser om een beginbrand in gebouwen tijdig te kunnen bestrijden totdat de brandweer arriveert. Met een brandslanghaspel in de entree heeft u een groot bereik. Hierbij mag u rekening houden met de worplengte van de waterstraal welke 5 meter bedraagt. Een 20 meter brandslanghaspel in de entree telt in de projectie van brandslanghaspels in gebouwen voor 25 meter bereik. 


Brandblusser hal entree kopen. De 6 liter schuimblusser is ook een prima brandblusser in de entreehal van gebouwen. Een schuimblusser geeft weinig tot geen nevenschade. Door de speciale vernevelende werking van de sproeikop werkt de sproeistraal niet elektrisch geleidend. Het schuimblusmiddel heeft een groot afdekkend en koelend effect op brandend papier, hout en textiel. Een schuimblusser is de beste brandblusser in een gebouw, kantoorruimte, trappenhuis, entree. De Overheid vereist brandblussers met een minimum inhoud van 6-liter-schuim of 6-kilogram-poeder in gebouwen verplicht. Poederblussers raden wij u voor brandpreventie in gebouwen af. Een 6-liter-schuimblusser is bijzonder geschikt voor de brandpreventie in ieder bedrijfsgebouw of inpandige ruimte waar het niet kan vriezen. Schuimblussers met 6 liter inhoud zijn ontworpen voor het blussen van een beginbrand in gebouwen in de ontwikkelingsfase in de brandklassen A en B. 


Het staat een eigenaar, huurder of bezitter van een gebouw vrij om brandblussers meer dan 1x per jaar te onderhouden. Brandslanghaspels dienen volgens wettelijk voorschrift minstens eenmaal per jaar te worden onderhouden en gekeurd. Blusmiddelen entree bedrijfsgebouw kopen? Neem gerust contact op.