GEBOUWBEHEER » GEBOUWBEVEILIGING » BEDRIJFSVEILIGHEID » BRANDBLUSSER MAGAZIJN

BRANDBLUSSER MAGAZIJN


Brandblusser magazijn. Brandblussers in een magazijn zijn van groot belang. De juiste brandblussers in een magazijn zijn handig om brand in het magazijn en op het bedrijfsterrein te blussen. Vanaf het bedrijfsterrein vormt het magazijn een van de eerste binnenkomsten in een bedrijf. Nabij de magazijndeur hangt de vluchtweg plattegrond met daarop alle in het magazijn en het gebouw aanwezige blusmiddelen. De voorgeschreven brandblussers voor magazijnen zijn de 6 liter schuimblusser of de 6 kg poederblusser. Er is nog een alternatief. De sprayblusser kantoorruimte. Groot voordeel van deze erkende sprayblusser is dat deze geen onderhoud of keuring behoeft. Met sprayblussers geen onderhoudskosten.


Voor kantoorruimten in magazijnen van bedrijven geschikte sprayblusser. Dit is een lichtgewicht brandblusser met nagenoeg zelfde blusduur als een 6 liter zware traditionele schuimblusser. Andere brandblussers in magazijn, kantoren of gebouw zijn nodig als er als gevolg van het gebruik van een ruimte een situatie is waar water als blusmiddel voor persoonlijke veiligheid te gevaarlijk is (elektrocutiegevaar). Met sprayblussers bespaart u kosten brandblussers keuren. Online in de blusmiddelen webwinkel kunt u deze ook voor gebruik op elektra tot 1000-volt geschikte brandblusser bestellen.


Brandslanghaspel magazijnMet een brandslanghaspel in het magazijn van bedrijven is er altijd een onbeperkte voorraad aan bluswater voorhanden. Een brandslanghaspel wordt volgens ontwerpnorm EN-671-1 geproduceerd. Wanneer moet een vaste brandslanghaspel onderhouden worden? De onderhoud frequentie van brandslanghaspels is jaarlijks en wettelijk verplicht conform onderhoudsnorm NEN671-3. Een brandslanghaspel dient net als een draagbare brandblusser om een beginbrand in magazijnen tijdig te kunnen bestrijden totdat de brandweer arriveert. Met een brandslanghaspel in de entree heeft u een groot bereik. Hierbij mag u rekening houden met de worplengte van de waterstraal welke 5 meter bedraagt. Een 20 meter brandslanghaspel telt in de projectie in gebouwen voor in totaal 25 meter bereik. 


Schuimblussers magazijn kopen. De 6 liter schuimblusser is ook een prima brandblusser in het magazijn van bedrijven. Een schuimblusser geeft weinig tot geen nevenschade. Door de speciale vernevelende werking van de sproeikop werkt de sproeistraal niet elektrisch geleidend. Het schuimblusmiddel heeft een groot afdekkend en koelend effect op brandend papier, hout en textiel. Een schuimblusser is de beste brandblusser in magazijn, gebouw, kantoorruimte, trappenhuis entree. De Overheid vereist brandblussers met een minimum inhoud van 6 liter schuim of 6 kilogram poeder in gebouwen verplicht. Poederblussers raden wij u voor brandpreventie in gebouwen af. Mits er bewust voor poederblussers wordt gekozen. Een 6 liter schuimblusser is bijzonder geschikt voor brandpreventie in ieder gebouw of inpandige ruimte waar het niet vriest. Schuimblussers zijn bedoeld voor het blussen van beginbranden in gebouwen in de brandklassen A en B. 


Poederblusser voor ruimten en omgevingen waar het kan vriezen. Een poederblusser is geschikt voor gebruik binnen temperaturen van -20 tot + 60 graden. Universeel inzetbaar voor gebruik op brandklasse ABC branden, in het bijzonder op brandstof (o.a. benzine branden. Met een poeder brandblusser met 6-kilogram ABC poeder voldoet u prima aan de voor de basis brandbeveiliging vereiste brandblusser regelgeving op bedrijfsterreinen en in bedrijfsruimten waar het kan vriezen. Het blussen van onder spanning staande elektrische apparatuur geschiedt zonder gevaar. U komt niet onder stroom te staan. Houdt er rekening mee dat bij het blussen met poederblussers dat er wel nevenschade zal ontstaan en dat het zicht op vluchtwegen volledig wordt weggenomen. 


Offerte blusmiddelen magazijn? Neem gerust contact op.