ADVIES GEBOUWBEVEILIGINGSYSTEMEN & PRODUCTOPLOSSINGEN > Tel. +31(0)85-1304730

GEBOUWBEHEER » GEBOUWBEVEILIGING » BEDRIJFSVEILIGHEID » BRANDBLUSSER WAGENPARK

BRANDBLUSSER WAGENPARK


Brandblusser wagenpark. Een brandblusser mag in uw bedrijfswagenpark niet ontbreken. De auto's wel of niet via een autolease maatschappij betrokken of de bedrijfsauto's in eigendom van uw bedrijf zijn van groot belang. Een bedrijfswagen wordt voor uiteenlopende werkzaamheden ingezet. Wat is de beste brandblusser voor auto's binnen uw bedrijfswagenpark? In Nederland rijden er ongeveer 140 duizend leaseauto's..! Het is logisch om te veronderstellen dat elke auto binnen uw bedrijfswagenpark èèn (of meerdere brandblussers) aan boord dienen te hebben. Bedrijven welke aan de VCA regelgeving voldoen hebben een brandblusser in de auto. Om te kunnen voldoen aan de VCA vereisten is een brandblusser (en verbandkoffer) in bedrijfswagens een eerste vereiste.


BRANDBLUSSER WAGENPARK

Een nieuwe brandblusser voor uw bedrijfswagenpark kopen lijkt simpel. Echter is er een zeer grote verscheidenheid aan brandblussers voor het blussen van brand in (de grote diversiteit van) bedrijfswagens. Niet alle blusstoffen zijn geschikt. Bij een tijdige ontdekking van brand in een bedrijfswagen kunt u met de juiste brandblusser, met de juiste inhoud en soort blusmiddel uitbreiding van een autobrand voorkomen. U kunt hiermee uw bedrijfswagen letterlijk redden. Ook bij een brand in een leaseauto wordt nl. direct de bedrijfscontinuïteit bedreigd..! Met een brandblusser aan boord van uw leaseauto's en andere bedrijfsvoertuigen bent u op een beginnende autobrand voorbereid.


ONDERHOUDSVRIJE SPRAYBLUSSERS

Brand in bedrijfswagens is niet altijd te voorkomen. Brand in een bedrijfswagen kan ontstaan door bijv. overbelasting van de motor of door een kortsluiting. Van alle beginnende autobranden wordt 80% met een autobrandblusser geblust. In bedrijfswagens worden vooral nog 1-kg en 2-kg poeder brandblussers geplaatst. Op zich kan dit wanneer men poeder blussers bij werkzaamheden buiten de bedrijfswagen in de open lucht gebruikt. Blussen met poederblussers in voertuigen geeft enorme gevolgschade (ook in de motorruimte) aan elektronica. De beste brandblusser voor in bedrijfswagens is de erkende brandblusserspray. Deze soorten brandblussers zijn onderhoudsvrij waardoor u als wagenparkbeheerder geen onderhoud kosten voor de duur van de blusmiddel houdbaarheidstermijn (3, 4 of 5 jaar) meer hoeft te begroten. 


Brandblussers wagenpark kopen? Neem gerust contact op.