GEBOUWBEHEER » GEBOUWBEVEILIGING » BEDRIJFSVEILIGHEID » BRANDBLUSSER WAGENPARK

Brandblusser wagenpark. Een brandblusser mag in uw bedrijfswagenpark niet ontbreken. De auto's wel of niet via een autolease maatschappij betrokken of in eigendom van uw bedrijf zijn van groot belang. Een bedrijfswagen wordt voor uiteenlopende werkzaamheden ingezet. Wat is de beste brandblusser voor de auto's binnen uw bedrijfswagenpark? In Nederland rijden ongeveer 140 duizend leaseauto's. Het is logisch om te veronderstellen dat de bedrijfswagens binnen uw wagenpark èèn of meerdere brandblussers aan boord hebben. Bedrijven welke aan de VCA regelgeving voldoen hebben de juiste brandblusser in de auto. Om te kunnen voldoen aan de VCA vereisten is een brandblusser in bedrijfswagens een eerste vereiste.


Een brandblusser voor auto wagenpark kopen lijkt eenvoudig. Echter is er een zeer grote verscheidenheid aan brandblussers voor het blussen van brand in de grote diversiteit van bedrijfswagens. Niet alle blusstoffen zijn geschikt. Bij een tijdige ontdekking van brand in een bedrijfswagen kunt u met de juiste brandblusser, met de juiste inhoud en soort blusstof auto branduitbreiding voorkomen. U kunt hiermee uw bedrijfswagen letterlijk redden. Ook bij brand in een leaseauto wordt direct de bedrijfscontinuïteit bedreigd. Met een brandblusser aan boord van uw leaseauto's en andere bedrijfsvoertuigen bent u op een beginnende autobrand voorbereid.


Brand in bedrijfswagens is niet altijd te voorkomen. Brand in een bedrijfswagen kan ontstaan door overbelasting van de motor of kortsluiting. Van alle beginbranden wordt 80% met brandblussers geblust. In bedrijfswagens worden 1-kg en 2-kg poederblussers geplaatst. Op zich is dit prima wanneer men poederblussers bij werkzaamheden buiten de wagen in de open lucht gebruikt. Blussen met poederblussers in voertuigen geeft enorme gevolgschade, ook in de motorruimte. De beste brandblusser voor in bedrijfswagens is de erkende brandblusserspray. Deze brandblusser is zelfs onderhoudsvrij waardoor u als wagenparkbeheerder geen onderhoud kosten meer hoeft te begroten. 


Brandblussers wagenpark kopen? Neem gerust contact op.