BRANDSLANGHASPELS GEBOUWEN | PROJECTIE


Met een brandslanghaspel heeft u altijd een onbeperkte voorraad aan bluswater voorhanden. De vaste brandslanghaspel wordt volgens ontwerpnorm EN-671-1 geproduceerd. Wanneer moet een vaste brandslanghaspel onderhoud krijgen? De onderhoud frequentie van brandslanghaspels is jaarlijks en wettelijk verplicht conform onderhoudsnorm NEN671-3. Een brandslanghaspel dient net als een draagbare brandblusser om een beginbrand in een gebouw tijdig te kunnen bestrijden totdat de brandweer arriveert. Met een brandslanghaspel op iedere verdieping kunt u elk punt in een gebouw bestrijken. Hierbij mag u zelfs rekening houden met de worplengte van de waterstraal welke vijf meter totaal bedraagt. Een 20 meter brandslanghaspel telt in de projectie van brandslanghaspels in gebouwen dus voor in totaal 25 meter bereik.


Bij brandslanghaspels wordt in gebouwen een 6-liter-schuimblusser opgehangen. In gebouwen wordt door de Overheid de aanwezigheid van voldoende brandblussers voorgeschreven. De vereiste brandblussers in gebouwen zijn brandblussers met een minimum inhoud van 6 liter schuim of 6 kilo poeder. In Nederland leveren wij brandslanghaspels met KIWA keurmerk en CE markering met de slanglengte 20, 25 of 30 meter. In gebouwen en op hoger gelegen verdiepingen >500m2 is de aanwezigheid van een vaste brandslanghaspel vereist. Het aantal brandslanghaspels is zodanig dat de loopafstand tussen een brandhaspel en ieder punt van de vloeroppervlakte van een gebruiksfunctie niet groter is dan de lengte van de brandslang plus 5 meter. 


Brandslanghaspels voor blussen brandklasse A branden zoals textiel, papier en hout. Een nieuwe brandslanghaspel wordt compleet geleverd met brandslang haspelblad, straalpijp met ophanghaak, de wandmontageset, rolgeleider, afsluiter en chromen pijp vanaf brandhaspel tot afsluiter. De NEN-EN-671-3 schrijft jaarlijks onderhoud aan brandslanghaspels voor. Deze norm dient om brandslanghaspels betrouwbaar en gebruiksklaar te houden. Behalve een uitgebreide visuele controle van brandslanghaspels worden vitale onderdelen als lagers van haspelblad, alle waterkranen, de water straalpijp, op defecten, lekkages en afwijkingen gecontroleerd. In ieder 5e jaar dient er uitgebreid onderhoud aan een brandslanghaspel plaats te vinden. Aanvullend op het jaarlijkse onderhoud aan brandslanghaspels moet de brandslang op de maximale werkdruk conform de NEN-EN 671 ontwerpnorm getest worden. Deze test wordt ook afpersen van brandslangen genoemd. Een essentieel onderdeel inzake de betrouwbare werking van brandslanghaspels voor het moment dat u bij brand de brandslang echt nodig heeft. Brandslangen op brandhaspels worden na verloop van tijd poreus wat tot kleine scheurtjes en lekkages in de brandslang zou kunnen leiden. Na het afpersen dient de sticker "brandslang beproefd conform EN671-3" op de onderhouden brandslanghaspel geplakt te worden. Blusmiddelen dienen in ieder gebouw goed te worden aangeduid. Voor de goede zichtbaarheid van brandslanghaspels kunt u de vierkante rode brandslanghaspel pictogram borden kopen. Informatie of offerte nieuwe brandslanghaspels?  Of offerte uitvoeren onderhoud brandslanghaspels in uw bedrijfspand?  Wij zijn u graag van dienst.


Blusmiddelen kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb