GEBOUWBEHEER » GEBOUWBEVEILIGING » BEDRIJFSVEILIGHEID » LEGIONELLA BRANDSLANGHASPEL

LEGIONELLA BRANDSLANGHASPEL


Legionella brandslanghaspel?  Bedrijven die een verhoogd risico op legionella besmetting lopen zijn door de Inspectie Leefomgeving en Transport aangewezen om expliciet legionella controles uit te laten voeren. U kunt dan denken aan hotels, campings, zwembaden, bed and breakfast, zorginstellingen en ziekenhuizen. Deze bedrijven zijn verplicht om min. twee keer per jaar de legionella controle uit te laten voeren. Legionella controle houdt in dat er op vooraf gestelde momenten jaarlijks drinkwater kwaliteit monsters vanuit tappunten afgenomen worden.


Legionella beheer houdt in dat de uitslagen vanuit de watermonster afname ook in het logboek worden geregistreerd en kan worden toegelicht. De juiste legionellapreventie zorgt er voor dat de legionella bacterie niet binnen uw drinkwaterleiding en andere waterinstallaties in uw bedrijfsgebouw(en) groeit. Legionella preventie kunt u tevens op verschillende manieren uitvoeren. Ultrafiltratie is een wijze van legionellapreventie. Ultrafiltratie geeft de mogelijkheid om de watertemperatuur te reduceren. U hoeft de waterleidingen niet preventief te spoelen. Dit kan flinke besparingen opleveren. Wanneer legionella preventie goed wordt uitgevoerd is uw gebouw legionella veilig. Mede voor legionellapreventie is het verplicht om onderhoud aan brandhaspels jaarlijks te laten uitvoeren.


Manier van legionella preventie is preventief spoelen. Is er in drinkwater legionella aangetroffen dan moet de legionella bacterie verwijdert worden. De legionella bacterie verwijderen kan op diverse manieren. Thermische reiniging is het met heet water boven 60 graden Celsius doden van de legionella bacterie. Legionella overleeft een temperatuur boven van de 60 graden Celsius niet. Met de chemische reiniging worden er chemicaliën in het waterleiding netwerk gebracht.  Deze chemicaliën doden de legionella bacterie. Hierna worden de waterleidingen doorgespoeld en worden controles verricht om vast te stellen dat de waterleidingen vrij zijn van chemicaliën.


Legionella controle uitvoeren? Neem gerust contact op.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb